Wat is een Wedding Content Creator? Dit Is Waarom Je Ze Steeds Vaker Ziet in 2023

wedding content creation

3 augustus 2023

Wat is een Wedding Content Creator?

Waarom je ze nu steeds vaker voorbij ziet komen

Je zult deze opkomende leveranciers overal tegenkomen.
Een wedding content creator legt iPhone-content vast op een bruiloft.

Als je denkt aan traditionele trouwpartners, denk je waarschijnlijk aan planners, fotografen, videografen en bloemisten, om er maar een paar te noemen. Experts spelen een integrale rol in het tot leven brengen van jullie grote dag, maar er is misschien een nieuwe in opkomst waar je van op de hoogte moet zijn: contentmakers voor bruiloften.

In de tijd van Instagram Reels en TikTok-trends is het maken van content voor sociale media iets waar bijna iedereen aan denkt. Zelfs als je geen zelfbenoemde influencer bent, wil je misschien de IG-verhalen waarin je tijdens je trouwweekend bent getagd opnieuw posten of is er misschien een TikTok-trend die je met je bruidsmeisjes wilt naspelen. Je bruiloft is echter een wervelwind en er is een kans dat je je telefoon niet altijd bij de hand hebt als je een open moment wilt vastleggen of een trending video wilt opnemen – maar dat is waar social media content creators voor bruiloften om de hoek komen kijken.

In tegenstelling tot een fotograaf of videograaf, twee cruciale leveranciers die je in je team van professionals moet opnemen, leggen contentmakers voor bruiloften iPhone-content vast tijdens jullie trouwdag. Ze kunnen samenwerken met jullie fotograaf en BTS-foto’s maken die jullie meteen kunnen bekijken, of ze kunnen jullie sociale profielen beheren terwijl jullie je met andere dingen bezighouden. (Zoals, je weet wel, trouwen.) Hier geven we een overzicht van de opkomst van contentmakers op de trouwdag en waarom je zou kunnen overwegen om er een in te huren voor jullie bruiloft.

Wat is een contentmaker voor een bruiloft?

De rol van een content creator voor trouwdagen spreekt voor zich. Over het algemeen is een content creator iemand die content creëert, of het nu gaat om statische beelden, verticale iPhone video’s, Reels of TikTok video’s, naast andere vormen. Met de opkomst van sociale mediaplatforms in het midden van de jaren 2000 en daarna, werd het gebruikelijk voor organisatoren van evenementen om contentmakers in te huren om de ervaring te documenteren, via Instagram Story-posts of live Tweets. Het was dus slechts een kwestie van tijd tot contentcreatie zijn weg vond naar de trouwbranche.

Fotografen en videografen hebben meestal een vast proces van wat ze vastleggen, en je krijgt een vastomlijnd pakket. Maar sommige van de beste momenten zijn de dingen die je niet kunt voorspellen, die organisch gebeuren en die ik kan vastleggen.

→ Bekijk Oydin+Mei Wedding Content op TikTok

Wedding Content Creator vs. Fotograaf/Videograaf

Is er eigenlijk wel een verschil tussen een content creator en een fotograaf of videograaf? Hoewel het misschien klinkt alsof ze vergelijkbare content leveren, zijn er veel nuances die deze trouwaanbieders van elkaar onderscheiden. Een content creator voor een bruiloft is geen fotograaf en een content creator voor een bruiloft is geen videograaf. Fotografen en videografen geven je een product waar ze waarschijnlijk voor naar school zijn gegaan en uren aan hebben besteed om het te perfectioneren. Hun vakmanschap is zo mooi dat je vier tot 12 weken wacht om het te ontvangen, afhankelijk van wat je krijgt.

Een van de belangrijkste details die deze creatieven van elkaar onderscheidt, zijn de media en tools die ze gebruiken om de content te maken waarvoor ze zijn ingehuurd. Een maker van social content gebruikt waarschijnlijk een mobiele telefoon om content op te nemen in een native formaat. Een trouwvideograaf kan content maken voor sociale media, maar hun primaire doel is om een professionele video te maken met hun camera’s.”

Een content creator voor bruiloften is een toegevoegde bonus. Het is iemand die deel gaat uitmaken van je mediateam, die beschikbaar is om momenten vanuit alle hoeken vast te leggen. Tijdens een recente bruiloft bij de Kas in Amsterdam, georganiseerd door Enyo van Ms. Lake Weddings, was ik als fotograaf bezig met het fotograferen van de aankomst van het bruidspaar tijdens de ceremonie en in de tussentijd maakte de contentmaker bts-filmpjes van de zenuwen van de bruid en bruidegom terwijl zij nog even een momentje voor zichzelf namen voordat ze de ceremonie ruimte betraden.

Bekijk hier wedding content die wij maakten voor bruidsparen

Op een andere bruiloft bij de Dylan in Amsterdam stuurde onze wedding content maker foto’s in realtime naar dierbaren die er niet bij konden zijn. Vaak volgt de content maker het bruidspaar de hele trouwdag, van de kleedkamers tot de dansvloer, waarbij ze de organische momenten vastlegt op het moment dat ze zich voordoen en ze binnen 24 uur levert aan het bruidspaar. Terwijl zij nog nagenieten van de heerlijke afterglow van de bruiloft, ontvangen ze de bts beelden die ze direct kunnen delen met hun vrienden en familie.

Waarom is het maken van professionele video trouwcontent trendy?

Aangezien trouwfotografen en videografen twee van de populairste leveranciers zijn die bruidsparen inhuren, vraag je je misschien af: Waarom moet je een social media content creator inhuren voor je bruiloft, vooral als sommige leveranciers toch al content leveren? En als je geen influencer bent, wie heeft er dan social media content nodig? De meeste van mijn bruidsparen beschouwen zichzelf niet eens als social media mavens. De meerderheid van de mensen die contentmakers voor bruiloften inhuren, zijn geen influencers en sommigen zitten zelfs helemaal niet op sociale media. Mensen die deze service boeken, zijn mensen die houden van momenten achter de schermen. Zij zijn degenen die echt waarde hechten aan foto’s en video’s. En vaak zijn zij degenen in de vriendengroep die altijd kiekjes maken van alle anderen.

Wat zijn de voordelen van een content creator?

Het belangrijkste is natuurlijk dat je Tiktok- en grammable’ content veel sneller beschikbaar is. Maar er zijn extra voordelen waar je misschien nog niet aan gedacht hebt.

Unplugged = Unplugged

Sociale media kunnen verslavend zijn en als we geen content zien van een evenement waar we zijn, willen we meestal onze ervaringen delen. Het maakt niet uit hoe vaak je je gasten vertelt dat de bruiloft unplugged is, iemand zal zijn telefoon tevoorschijn halen! We begrijpen het. Als je oma er niet bij kan zijn die dag en toch wilt kunnen meekijken, verstuurt je tante op de 2de rij tijdens de ceremonie misschien alvast filmpjes. Het is soms net wat onhandig wanneer je oom of tante besluit om op dat ene belangrijke moment net voor de camera te gaan staan.

Als je een content creator op je bruiloft hebt, helpt dat om de telefoons in tasjes en zakken te houden, in ieder geval tijdens de ceremonie. Daarnaast neemt de wetenschap dat sociale content snel geüpload en beschikbaar zal zijn de druk voor anderen om het te maken een beetje weg.

We zeggen niet dat het hebben van een content creator op je bruiloft garandeert dat je gasten zich aan je unplugged regels houden, maar het kan wel net dat beetje helpen!

Real Time Stream voor afwezige gasten

Kan je oma of een van je beste vrienden er niet bij zijn? Je zult hun aanwezigheid ontzettend missen maar ze kunnen in ieder geval in-real-time meekijken met de bruiloft. Een wedding content creator kan namelijk via een Iphone elk uur een backup maken naar een persoonlijke online server. Je kan een select aantal mensen toegang geven tot jullie persoonlijke server zodat zij gezellig kunnen meegenieten van jullie bruiloft, waar zij ook ter wereld zijn!

Hoeveel kost een wedding content creator?

Als je geïnteresseerd bent in het inhuren van een contentmaker voor je bruiloft, kun je verwachten dat hun prijzen overeenkomen met de gemiddelde kosten van soortgelijke media-aanbieders van bruiloften. Over het algemeen beginnen de meeste pakketten voor het maken van social media-inhoud voor bruiloften rond de €1.000, maar deze kunnen oplopen op basis van het aantal producten dat je ontvangt, de hoeveelheid bewerkingen die de contentmaker levert en de gevraagde doorlooptijd. (De meeste contentmakers voor bruiloften leveren materiaal binnen 24-48 uur na de bruiloft).

Bekijk hier de wedding content collecties van Oydin+Mei voor jouw bruiloft →

Net als bij andere leveranciers is het belangrijk om te weten dat het werk van een wedding content creator niet alleen op de dag zelf gebeurt. Vóór de grote dag werken wij altijd samen met de andere leveranciers van de bruiloft van onze bruidsparen, zodat wij ons eigen contentcreatieplan daarop kunnen afstemmen.

11 tips voor het inhuren van een Wedding Content Creator

Het belangrijkste voordat jullie een wedding content creator boeken voor jullie bruiloft is het afstemmen van jullie wensen en verwachten. Wat willen jullie graag terugzien aan content?

Hieronder vindt je 11 vragen die je kan stellen aan jouw content creator.

 1. Hoe lang maken jullie al iphone content voor bruiloften?
 2. Kan ik voorbeelden zien van eerder werk?
 3. Hoe zou je jouw stijl van fotografie en videografie omschrijven?
 4. Hoeveel andere klanten heb je tegelijkertijd?
 5. Hoe communiceer je en werk je samen met de andere leveranciers die ik heb ingehuurd?
 6. Zijn jullie beschikbaar om inhoud te creëren op mijn trouwdatum?
 7. Wat voor soort apparatuur gebruiken jullie om content vast te leggen?
 8. Wat voor materiaal leveren jullie? Ruwe foto’s en video’s? Bewerkte bestanden? Een combinatie van beide?
 9. Wanneer kan ik materiaal van jullie verwachten?
 10. Wie is de “eigenaar” van het beeldmateriaal?
 11. Welke richtlijnen voor bronvermelding moet ik volgen als ik deze inhoud op mijn sociale mediapagina’s plaats?

Boek nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek voor wedding content op jouw bruiloft →

Two Souls - One Story

No story is one and the same. Yours will be finessed to share your unique journey. 

Get in Touch